Thursday, December 6, 2012

သံုးေရာင္ျခယ္ ငါးအသားၾကက္ဥလိပ္

သံုးေရာင္ျခယ္ ငါးအသားၾကက္ဥလိပ္
*************************
• ပါ၀င္ပစၥည္း
၁။ ၾကက္ဥ - ၈ လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
၂။ ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ - ၄၀ ဂရမ္ (စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း)
၃။ Kustart Powder - ၂၀ ဂရမ္ (စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း)
၄။ ငါးတန္သား - ၆၀၀ ဂရမ္ (၄၀ က်ပ္သား)
၅။ မုန္လာဥနီေခ်ာင္း - ၃ ေခ်ာင္း (အရွည္လုိက္ လွီးပါ)
၆။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၃ ပင္ (အရွည္လုိက္လွီးပါ)
၇။ မုန္ညင္းျဖဴအ႐ိုး - ၂ ပင္ (အရွည္လုိက္လွီးပါ)
၈။ ဆီ - ၅ က်ပ္သား
၉။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၀။ သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၁။ ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

• ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
(၁) ၾကက္ဥ၊ ေျပာင္းဖူးမႈန္႔၊
Kustart Powder ေရာၿပီးေမႊပါ။
ဒယ္အိုးတစ္ခုထဲမွာ ေကာ္ျပန္႔ရြက္ကဲ့သို႔
အရြက္ရေအာင္ျပဳလုပ္ပါ။

(၂) ငါးတန္သားစဥ္းၿပီး ဆား၊ သၾကား၊
ၾကက္သားမႈန္႔၊ဆီေမႊးႏွင့္အားလံုးေရာနယ္ၿပီးလွ်င္
ၾကက္ဥရြက္ျပဳလုပ္ၿပီးသားေပၚမွာ
ငါးသားကိုျပားျပားေလးလုပ္တင္ပါ။

(၃) ၿပီးလွ်င္ မုန္လာဥနီေခ်ာင္း၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊
မုန္ညင္းျဖဴ႐ိုးအရွည္လုိက္တင္ၿပီးလိပ္လုိက္ပါ။

(၄) ထို႔ေနာက္ ေပါင္းအိုးျဖင့္ ၂၀ မိနစ္ခန္႔ေပါင္းၿပီးလွ်င္
ဆီအိုးထဲထည့္ေၾကာ္ပါ။
ေရႊ၀ါေရာင္သမ္းလာလွ်င္ ေစာင္းေစာင္းေလးလွီး၍
အလွဆင္ႏုိင္ပါၿပီ။

** ဤ သံုးေရာင္ျခယ္ငါးအသားၾကက္ဥလိပ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္းကို
White Rice စားေသာက္ဆုိင္မွ ကူညီပါသည္။

No comments:

Post a Comment